skypeheader

Adressen verzamelen

Bent u eenmaal verbonden met Skype, dan begint het grote feest.

Nu moeten er contacten of adressen komen.

Indien u iemand kent, die al reeds  Skype heeft geinstaleerd, dan kunt u bij het loupje  gewoon die naam in tikken. Skype kijkt dan of dat contact er is.....en plaats het vanzelf in uw lijst

adreszoeken 550


Het is niet moeilijk een vriend te zoeken en als contactpersoon toe te voegen. U kunt zoeken op een echte naam, maar het is makkelijker als u een Skypenaam of een e-mailadres weet.

Een nieuwe contactpersoon zoeken en toevoegen:

 1. Klik op zoeken en typ de naam, Skypenaam of het e-mailadres van de persoon die u wilt toevoegen.

 1. Klik op Skype doorzoeken.

 1. Selecteer uw vriend in de zoekresultaten en klik op Toevoegen aan contactpersonen.

 1. Typ een korte tekst om u voor te stellen en klik vervolgens op Verzenden.


Als u iemand een contactverzoek stuurt, verschijnt deze persoon met een vraagteken is.

Weet u niet zeker wie de juiste contactpersoon is?

Als er meerdere zoekresultaten zijn die overeenkomen met uw zoekterm, en u weet niet zeker wie uw vriend is, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en selecteert u Profiel tonen. U ziet dan een soort Skype-visitekaartje met alle gegevens die deze persoon heeft toegevoegd, zoals een foto, stad, land of telefoonnummer.

Als de profielgegevens u niet verder helpen er achter te komen wie uw vriend is, moet u vragen om hun Skypenaam of het e-mailadres waarmee ze bij Skype zijn aangemeld.

U kunt leren uw profiel bij te werken om het uw vrienden gemakkelijker te maken u toe te voegen aan hun lijst met contactpersonen.

In Skype iemand uitnodigen voor uw gesprek

U kunt ook op +Nieuw klikken om een nieuw gesprek te openen, de unieke URL van het gesprek kopiëren en deze daarna delen via e-mail of sociale media. Iedereen waarmee u deze deelt, kan deelnemen aan het gesprek. Als u deze deelt met iemand die geen Skype heeft, kunnen zij nog steeds als gast aan het gesprek deelnemen op Skype voor Web, zonder zich aan hoeven te melden bij Skype of Skype hoeven te downloaden.

 1. Klik op .
 2. Voeg een contactpersoon toe of kopieer de unieke koppeling van het gesprek.

 3. U kunt de URL delen met anderen via e-mail of sociale media, de keuze is aan u.
 4. Iedereen die op de koppeling klikt, kan deelnemen aan het gesprek. Als zij geen Skype hebben en op een computer werken, kunnen ze als gast deelnemen op Skype voor Web.

Telefoonnummers toevoegen aan contactpersonen

Als u een mobiel of vast nummer toevoegt als Skype-contactpersoon, kunt u mensen gemakkelijk bellen, zelfs als ze geen Skype-account hebben. Om te kunnen bellen hebt u wel wat Skype-tegoed of een abonnement nodig.

Een mobiel of vast nummer toevoegen:

 1. Klik in Skype op Contactpersonen en vervolgens op Contactpersoon toevoegen> Een telefoonnummer opslaan...

 1. Typ een naam en telefoonnummer, klik eventueel op de vlag om een ander land te kiezen en open de vervolgkeuzelijst Type om het type telefoonnummer (thuis, mobiel, kantoor, overig) te kiezen.

 1. Klik op Nummer toevoegen. Het nummer wordt opgeslagen in uw lijst met contactpersonen.


U kunt ook een nummer opslaan als een contactpersoon door dit nummer eerst te bellen. Klik op Nummers bellen, kies het nummer en klik op de knop Bellen. Na afloop van het gesprek klikt u op Toevoegen aan contactpersonen.

Nu u een paar contactpersonen hebt toegevoegd, bent u klaar om

uw eerste gesprek te voeren. Wilt u het nog eens extra lezen hoe het moet ? Lees dan de Microsoft uitleg pagina nog eens door

Hoe uw eerste gesprek te voeren.

Dit Skype-Project is gebaseerd op : ConnecTion –Buurt- en burenhulp, een initiatief van Ron van den Bovenkamp.

Elkaar ontmoeten en weten wat er speelt in de wijk. Zorg voor elkaar. Ter verbetering van de sociale omstandigheden en het leefplezier van alle wijkbewoners, onze ouderen in het bijzonder. Initiatief van Ron van den Bovenkamp – Cultureel ondernemer QiQi-Event. Ron – 3 maart 2016

 

We respect your Privacy

GDPR Ready200

This site is safe and secure

hehalloskypepc 350

telefoon1BLAUW350

naamloos 1 500 500x258

 

lady with laptop2 300